Een vriendin van me had laatst aan het eind van de dag een gala in Tilburg. Ze was nog maar net op tijd en rende – voor zover dat gaat in lange jurk en op naaldhakken – naar de parkeerautomaat. Die bleek alleen muntgeld te accepteren. Probleem: dat had ze niet. Geen nood, ze liep snel een winkel binnen, even wisselen. Zo gepiept toch? Nee dus. Daar deden ze niet aan. Net als de drie volgende winkels.

Ondertussen zag ze een agent lopen. Om niet ook nog een boete te krijgen, stapte ze – inmiddels behoorlijk verhit – op hem af en legde haar probleem uit.

De agent luisterde, keek haar aan, pakte zijn portemonnee, gaf haar de benodigde € 4,50 en wenste haar een fijne avond met de toevoeging: “Maak het geld volgende week maar een keer over naar mijn rekening.” Dat heeft ze de volgende dag meteen gedaan, met bij de omschrijving nog een extra bedankje.

Als ik haar nu hoor vertellen over het gala, dan heeft ze het eigenlijk maar over één ding. Niet de geweldige band die er speelde, en ook niet het lekkere eten. Nee, ze vertelt over de agent die haar zo fijn hielp.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Bijzonder hè, hoe een bijzondere dag nog bijzonderder kan worden! Als je nu vrij terugdenkt… Wat is jouw mooiste Carlosmomentje ooit?

Deel jouw verhaal...