Gisteren belde ik naar een voor mij onbekend bedrijf. Maar de dame aan de andere kant van de lijn begroette me zo vriendelijk, dat het voelde alsof ik er al jaren klant was. Ik werd er meteen vrolijk van.

Toen ik haar dat vertelde, zag ik haar bijna door de telefoon heen blozen door dat onverwachte complimentje. Na het gesprek had ik een grote glimlach. Zij hopelijk ook.

Hoe neem jij de telefoon op? Klink je alsof iemand je stoort? (Wel handig soms bij ongewenste verkooptelefoontjes). Of reageer je enthousiast en geïnteresseerd?

Let vandaag eens op hoe jij de telefoon beantwoordt. Neem als je opneemt iemand in gedachten die je graag mag. En zorg voor een glimlach. Dan klinkt je stem echt anders. Laat je verrassen door het effect!

O ja, vermijd deze ‘killer’ als je zelf iemand terugbelt: “Ik moest jou terugbellen.” Ik krijg dan beelden van iemand die onder schot wordt gehouden en gedwongen mijn nummer belt… Wat op zich wel weer voor een lach kan zorgen.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Van welk mooi of bijzonder gesprek kreeg jij afgelopen week een glimlach? En waarom? Deel hem hier.
Had je juist een totaal ander Carlosmomentje? Deel die dan! (het is altijd goed)

Deel jouw momentje...