Een ouder echtpaar heeft zich net in het vliegtuig geïnstalleerd op weg naar een welverdiende vakantie. De vrouw pakt haar telefoon om deze uit te schakelen voor vertrek en leest ineens een verschrikkelijk bericht: hun kleinkind ligt volkomen onverwacht op sterven.

De stewardess merkt dat er iets aan de hand is en komt informeren. Ze verdwijnt in de cockpit.

Onderweg naar de startbaan breekt de piloot de vlucht af. Ondertussen is er een taxi gebeld en worden de koffers van het echtpaar meteen uit het vliegtuig gehaald. Ze zijn net op tijd om afscheid te nemen, die nacht overlijdt hun kleinkind. De beste reden voor een vertraging ooit.

De mensen van de crew – die in hun werk toch gewend zijn aan strakke regels en protocollen – lieten hier zien waar het echt om gaat: werken met hun hart. Ze verplaatsten zich in de positie van deze opa en oma en keerden halverwege om, zodat de opa en oma naar hun kleinkind konden. Voor de laatste keer.

Ook dat hoort bij Carlosmomentjes: niet hoe we het altijd doen of hoe het hoort is het belangrijkste. Regels hebben we zelf bedacht. En die kunnen we ook zelf aanpassen als je hart daar om vraagt.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Ben jij weleens goed onderbouwd afgeweken van regels of protocollen, omdat je dat echt nodig vond? Of heeft iemand dat voor jou gedaan? En hoe pakte dat uit? Deel het hier.

Een ander Carlosmomentje delen mag natuurlijk ook.

Deel jouw momentje...