In een klein café komen een paar mensen binnen die vijf koffie bestellen; twee voor henzelf en drie uitgesteld. Ze betalen en lopen naar hun tafel. Ik vraag mijn vriend: “Wat betekent dat, ‘uitgestelde koffie?’. Zijn antwoord: “Wacht maar, dat merk je zo dadelijk wel.”

Zo komen er nog wat meer mensen binnen. Twee meisjes bestellen ieder een koffie, betalen en gaan weer weg. De volgende order wordt gedaan door drie advocaten. Zij bestellen zeven koffie, drie voor hen en vier uitgesteld. Ik ben nog steeds niet veel wijzer.

Plotseling stapt er een man binnen die er uitziet als een zwerver. Hij loopt naar de bar en vraagt vriendelijk: “Is er nog een uitgestelde koffie?”

Dit voorbeeld komt van de website uitgesteldekoffie.nl. Wat een mooi idee om een kop koffie te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Je weet vooraf dus niet voor wie je die koffie koopt. Of een kop thee, warme chocomel of soep, want dat mag natuurlijk ook. Een broodje of zelfs een complete maaltijd? Wat jij wilt.

Ook dat zijn Carlosmomentjes. Iets doen voor een ander, zonder daar zelf iets voor terug te willen en zelfs zonder te weten voor wie je het doet.

DE CHALLENGE VAN VANDAAAG

Haal eens onverwacht een kop koffie of iets lekkers voor een collega van wie je weet dat die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Of bied aan om een taak(je) over te nemen omdat die ander daar als een berg tegenop ziet en het voor jouw een kleine moeite is. En beschrijf hier wat je wilt doen. Of geef een voorbeeld van zo’n Carlosmomentje dat je al eerder hebt gedaan of meegemaakt.

Deel jouw momentje...


PS: Google even op uitgesteldekoffie.nl voor een adres bij jou in de buurt. Je vindt ze door het hele land!