Er zijn van die verhalen waar ik heel vrolijk van kan worden. Zoals die van de vlieg in het urinoir op Schiphol. Schoonmakers – en andere bezoekers – ergerden zich rot aan de mannen die het urinoir gebruikten om hun territorium af te bakenen. De urine leek meer op, onder en om het witte pispotje te belanden dan erin.

Tot een briljante geest op het idee kwam op plastic vliegen in de pot te plaatsen. Dat nodigde uit om te proberen de vlieg weg te plassen.

Dat lukte uiteraard niet. Maar de schoonmakers waren er blij mee. En de schoonmaakkosten daalden ook nog eens met maar liefst 20%!

Van de plekken waar ik fijn heb gewerkt, onthoud ik vooral de combinatie van hard werken en hard lachen. Zoals de verpleegkundigen in ons revalidatiecentrum die niet altijd uitgebreid konden overleggen met collega’s. Met toestemming van een jonge patiënt, die wel van een lolletje houdt, schreven zij een keer boodschappen naar elkaar op de incontinentieluiers. Die konden de collega’s niet over het hoofd zien. En de patiënt wist zeker dat hij op tijd werd geholpen, anders was de boodschap niet meer leesbaar. Twee, eh, vliegen in één klap.

Anders kijken naar dingen, geeft plezier en kan je werk ook nog eens makkelijker, sneller of beter maken. Van een bloemetje op je bureau tot een snoeppot voor de afdeling. En het levert soms ook nog eens een flinke besparing op. Kijk maar naar de vlieg.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Heb jij een voorbeeld van hoe jij door anders te kijken in je werk of thuis iets kleins hebt veranderd waar jij en anderen blij van worden? Deel hem hier!

Deel jouw momentje...


PS: Krijg je ineens een nieuw idee om uit te voeren? Die mag natuurlijk ook!