Dit is alweer dag 9 van de Carlosmomentjes challenge. Misschien zit je er helemaal in en strooi je kwistig met Carlosmomentjes in het rond. Of misschien vind je het best lastig, elke dag zo’n Carlosmomentje. Je hebt tenslotte wel meer aan je hoofd.

We moeten vaak van alles. En heel vaak denken we dat we het ook nog eens allemaal zelf moeten oplossen. Vooral als het dingen zijn waar we niet zo goed in zijn of waar je als een berg tegenop ziet. Klinkt bekend?

De kunst van de Carlosmomentjes is juist dat je jouw eigen talenten deelt met anderen. En dat anderen op hun beurt jou weer kunnen helpen met klussen waar zij goed in zijn. Dan doe je allemaal veel meer waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Niet door nog harder te werken, maar door meer vanuit je hart te werken.

Als je je werk met passie kunt doen, dan gaat het sneller, beter en met meer plezier. Een slimme gemeente die dat heel goed in dat gaten heeft, zette een Talentendatabank op. Daar kun je aangeven wat je graag doet, maar ook waar jij juist wel een beetje hulp bij kunt gebruiken.

Zo blijkt de bode bij deze gemeente een talentvolle fotograaf, die nu meestal foto’s bij evenementen maakt. Hij blij en het scheelt ook nog in de kosten van een externe fotograaf.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Schrijf op welke onderdelen van je werk je echt leuk vindt. Waar ben je goed in en wat doe je met plezier? En wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen? Kun je dat ook op je werk gebruiken? Misschien is een talentenruil met collega’s mogelijk?

Deel jouw momentje...


PS: Een dag geen Carlosmomentje om op te schrijven? Geen probleem, het is geen anticonceptie! Carlosmomentjes zijn nooit een verplichting. Dan werken ze namelijk niet meer.

Het is overigens wel wetenschappelijk bewezen dat als je regelmatig bezig bent met positieve momenten er letterlijk andere baantjes in je hersenen worden aangelegd.