Bordjes, je komt ze in allerlei soorten en maten tegen. Bijvoorbeeld met het woord ‘gereserveerd’ op jouw tafel in een restaurant. Die vind ik fijn. Behalve dan als ik er graag had willen zitten, maar die tafel net voor iemand anders bedoeld is.

Dan is het ineens een verbodsbord. En daar zijn er heel veel van, valt me op. Van ‘verboden in te rijden’ tot ‘hier mag je niet parkeren’. Maar het kan ook anders. Minder eh… gereserveerd.

Ik reed met mijn busje de parkeerplaats op van een groot bedrijf. Het dichtst bij de ingang wemelt het meestal van de bordjes met ‘gereserveerd voor directie’. Gelukkig is er ook altijd wel één plekje met een bordje met daarop zo’n rolstoeltje. Zodat ik – in theorie – net zo snel als de directeur bij de deur zou kunnen zijn.

Maar hier stond een heel ander bordje: ‘Welkom, fijn dat u er bent’. De beste plaatsen waren gereserveerd voor de bezoekers. En die werden ook nog eens hartelijke welkom geheten. Kijk, dan ga je toch met een ander gevoel naar binnen.

Ook mooi: toen ik naar een verjaardag van vrienden reed, hadden de kinderen voor de deur, heel lief, een groot kruis gemaakt met stoepkrijt en daarbij de tekst: ‘Jaap niet parkeren’. Dus ik heb mijn bus maar netjes naast dat kruis gezet. Er stond tenslotte dat ik daar niet mocht parkeren ☺.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Waar en wanneer voelde jij je echt welkom en gezien? Of hoe geef jij anderen, thuis of op je werk, een welkom gevoel?

Deel jouw momentje...