Fijn dat je er weer bent. Tof dat je jouw aandacht weer op de Carlosmomentjes wilt richten.

‘Aandacht maakt alles mooier’, is de slogan van Ikea. Prachtig, ik had hem zelf kunnen bedenken ☺. Nu heb je ook wel aandacht nodig bij het in elkaar zetten van zo’n kastje. Evelien en ik houden namelijk altijd op onverklaarbare wijze iets van 14 schroefjes, 5 boutjes en 6 houten plugjes over. Wat we ook in elkaar zetten.

Hoe belangrijk aandacht op het juiste moment is, merkte ik ook toen ik een bungalowpark belde om onze huwelijksreis te reserveren.

Door mijn dwarslaesie kan ik niet zomaar overal een huisje kiezen, ik heb wat aanpassingen nodig. Daarom kozen we voor een bungalowpark waar we al eerder waren geweest. Dus ik bellen.

Ik vertelde de dame aan de andere kant van de lijn dat we er al eerder waren geweest en dat we het leuk vonden weer terug te komen. Zeker voor zo’n speciale gelegenheid als een huwelijksreis. De dame reageerde kort en zakelijk: ‘Ik zal even kijken naar de beschikbaarheid’. Verder geen enkele reactie. Niet eens ‘gefeliciteerd’. Alsof ze mijn hele verhaal niet had gehoord.

Een gemiste kans. Want door met aandacht te luisteren en te reageren, geef je iets extra’s zonder moeite. En het maakt je werk nog leuker ook. Weet je nog, die bezorger van een paar dagen geleden?

Aandacht maakt echt alles mooier. De mogelijkheden liggen overal, je moet er alleen oog voor hebben.

 

DE CHALLENGE: WAT HEEFT JOU BLIJ GEMAAKT?
Wanneer voelde jij dat iemand echt oog of oor voor jou had, met oprechte aandacht? Op je werk of privé, alles is goed. Of heb je een ander Carlosmomentje? Die hoor ik altijd graag van je!

Deel hieronder jouw momentje…


PS: Toen ik later terug belde naar het vakantiepark, voelde ik die persoonlijke aandacht juist weer wel. Blijkbaar belde ik die eerste keer net op het verkeerde moment. En toen we uiteindelijk arriveerden, stond er een heerlijke fles wijn in het huisje op ons te wachten, met een felicitatiekaartje. Zo zie je maar: krijg je een tweede kans, grijp hem dan!