Hoe krijg je een Nederlander op de kast? Door hem het gevoel te geven dat hij niet speciaal en uniek is en jij beter voor hem weet wat goed is: ‘Echt, dit is het beste voor u, iedereen kiest dit…’ Wat dat betreft, ben ik ook een echte Hollander.

Om ons huis nog duurzamer te maken, hebben we de buitenkant laten isoleren. Dat wordt afgedekt met een mooie stuc laag. De stukadoor ging meteen uit van een vaste kleur, wit. De reden: Iedereen in de straat heeft die kleur. Dat is mooi. En hij had alleen maar wit. Nou ja, zwart kon ook. Maar meer smaken waren er niet.

Na lang – heel lang – aandringen kwam hij uiteindelijk met een kleurenwaaier van zolder. Daaruit kozen we een gebroken wit. Net even anders. Wij happy. En de stukadoor ook, want voortaan biedt hij zijn klanten twee standaardkleuren aan: wit of de kleur van Bressers.

Kan niet? Kan wel!
DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Vaak kijken we vooral naar wat niet kan, in plaats van te denken in mogelijkheden. Of we kijken naar wat we niet kunnen, in plaats van waar we wel goed in zijn.
Maak vandaag eens een lijstje van wat jij allemaal kan.

Om je op weg te helpen heb ik een klein lijstje van mezelf gemaakt:
Ik kan bijvoorbeeld niet zelf mijn veters strikken, maar wel een volle zaal toespreken.
Ik kan geen stevige hand geven, maar wel iemand motiveren zijn grenzen te verleggen.
Ik kan niet lopen, maar ik kan wel mijn dromen waarmaken.

Deel jouw momentje...


PS: Als je jezelf een keer hoort zeggen: ‘Kan niet’, probeer dan meteen even te kijken naar wat wel kan 😉

Tip: Heb je moeite om te bedenken waar jij nu goed in bent? Stuur een appje naar een goede vriend(in), collega en bijvoorbeeld sportvriend met de vraag ‘Waar ben ik volgens jou nu goed in?’. En laat je verrassen door de mooie antwoorden! 😊