Waar lekken de meeste kraantjes? Waarschijnlijk bij de loodgieter thuis. Want vaak zijn we zo druk bezig voor anderen, dat we zelf geen tijd hebben voor het oplossen van kleine dingen waar we ons al tijden aan ergeren. Terwijl het vaak maar een fluitje van een cent is.

Blijf je die dingen lang genoeg negeren, dan worden ze uiteindelijk gewoon en vallen niet meer op. Tenminste, niet bij ons…

Een kapotte gevelreclame is bijvoorbeeld niet echt een visitekaartje. Stel je voor, je bedrijfsnaam is Apotheek Trianus, maar alleen de laatste vier letters van de lichtreclame branden nog glorieus in het avondschemer…

Als je het aan de buitenkant al niet op orde hebt, hoe zal het er dan binnen wel niet uitzien? Dat is de boodschap die je – waarschijnlijk onbedoeld en ik neem aan ook ongewild – uitstraalt. Zelf merk je het niet meer, maar nieuwe mensen zien het wel.

Twee jaar geleden zag ik in de buurt ineens een bord langs de weg met de tekst: ‘Slecht wegdek’. Het staat er nog altijd. Repareer het dan gewoon!

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Welke kleine dingen heb je onlangs opgelost en welk gevoel gaf dat jou en anderen? Of welke kleine dingen in je eigen organisatie, thuis of ergens anders wil jij oplossen? En hoe ga je dat aanpakken? Deel het hieronder!

Deel jouw momentje...