Je bent er weer! Daar word ik blij van. Dat is ook precies waar het bij de Carlosmomentjes om gaat: dat je iemand blij maakt en daar zelf ook beetje gelukkiger door wordt.

Dat dit echt in de kleine, maar onbetaalbare dingen zit, werd weer eens heel duidelijk toen na een optreden een man naar me toekwam, type succesvolle zakenman die alles heeft of in elk geval kan kopen.

De man begon te vertellen: “Ik werk 80 uur in de week en verdien geld als water, maar ik voel het geluk niet. Niet ik, maar mijn schoonvader heeft mijn zoontje leren fietsen. Want ik was aan het werk. Afzwemmen, eerste stapjes: ik heb het gemist.

Van buiten klopt het plaatje van een happy family, maar ik voel het niet. ‘s Morgens vroeg, als iedereen nog slaapt, ga ik de deur uit. En ’s avonds kom ik laat en moe thuis.” Hij raakte mij met zijn verhaal.

De volgende dag kreeg ik dit berichtje:
“Hallo Jaap, we spraken gisteren kort. Je vroeg mij toen waar ik gelukkig van werd en mijn antwoord was, zoals dat van mij verwacht wordt: mijn vrouw en kind. Pas vanmorgen begreep ik je vraag.

Ik was eerder wakker dan mijn vrouw en heb zonder iets te zeggen of zonder te bewegen een half uur gekeken hoe zij sliep. De rest van de morgen heb ik in het zonnetje gezeten en in een adem je boek uitgelezen. Bedankt daarvoor. Ik besef dat je eigenlijk niets gedaan hebt. Ik bedoel dan dat je geen kosten hebt gemaakt of extra inspanning hebt geleverd, maar toch voor mij een verschil hebt weten te maken.”

Daarmee gaf hij mij een Carlosmomentje terug. En ik wist ook meteen weer waarom ik niet vaker dan drie keer per week optreed en achteraf altijd ruimte maak om te praten of een boek te signeren. Omdat geld niet gelukkig maakt, maar de tijd nemen voor wat jou dierbaar is wel.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Ik wil je vragen om ook zelf de vraag te beantwoorden die ik aan de man uit het verhaal stelde: Waar word jij gelukkig van? Neem er even de tijd voor ☺

Deel jouw momentje...