Tijd om even rustig achterover te leunen. Weet je wat, doe dat maar even letterlijk! Ga even lekker op je stoel zitten, trek je schouders op, haal diep adem en laat dan alles los. Hèhè. En nog maar een keer.

Zo. Heb je een kop koffie of thee?

Nee? Dan is dit het moment om een verse kop te halen ☺

Mooi. Dan kun je nu even op je gemak deze mail verder lezen.

Druk zijn is vaak: ‘Ik moet in de toekomst ergens uitkomen’. We hebben het idee: als ik daar ben, dan is het goed. En ‘daar’ kan zijn: die deadline halen, dat huis kopen, die baan krijgen of vakantie hebben.

En ondertussen rennen we ons drie slagen in de rondte en hebben nergens tijd voor. Terwijl je juist vanuit rust meer bereikt. Wist je dat de meest productieve bedrijven hun medewerkers de tijd geven om te ‘spelen’, te sporten of te ontspannen tijdens het werk? Dan beginnen namelijk de creatieve ideeën te borrelen. Gewoon omdat je niet in de ‘overleefstand’ staat.

Als je een overleg of vergadering hebt, waarom moet dat dan altijd aan tafel in zo’n muffige ruimte? Terwijl je ook samen kunt wandelen of lekker buiten kan zitten? Wees creatief en geef jezelf en anderen meteen een Carlosmomentje! Dat wordt dan vanzelf een batterij-oplaadmomentje.

CHALLENGE VAN VANDAAG

Maak vandaag eens een ander to do lijstje: schrijf op waar jij energie van krijgt. Deel ze met ons. En zorg dat je aan het eind van de dag een ding ervan kan wegstrepen: die heb je alvast gedaan!

Deel jouw momentje...


PS: Echt, een van de mooiste Carlosmomentjes die je jezelf kunt geven – naast stilstaan waar je allemaal blij van wordt en dankbaar voor bent – is meer tijd maken voor dingen waar je een glimlach van krijgt! (En dat kan ook op het werk ;))