Mijn ouders hebben al 27 jaar een Tupperware koektrommel op tafel staan met zo’n plastic deksel, die je dan altijd rondom moet aandrukken om hem echt goed dicht te krijgen. Je kent het wel.

Tot er iemand op bezoek kwam die de deksel op de trommel legde, in het midden drukte en plop, de deksel zat meteen vast. Met een simpel klikje onthulde hij het geheim van Tupperware. Mijn ouders keken elkaar stomverbaasd aan. Nooit geweten, dat was er nooit bij verteld. Ook zo maken kleine dingen een groot verschil.

Tachtig procent van alles wat we op een dag doen – en soms misschien wel negentig procent – doen we op routine. Dat heeft zo zijn voordelen, je hoeft er niet bij na te denken hoe je uit bed stapt, hoe je auto rijdt of fietst, hoe je moet kauwen en hoe je de computer aanzet.

Wat als je minder op routine doet en meer met echte aandacht naar de dingen om je heen kijkt? Want als je zelfs na 27 jaar een manier kunt vinden om je eigen koektrommel slimmer dicht te maken, dan moet dat bij bijna alles kunnen, toch?

Door ergens bij stil te staan en te bedenken hoe het anders, slimmer, beter, mooier of leuker kan, loop je uiteindelijk tegen minder problemen aan. En het is nog leuk om te doen ook!

DE CHALLENGE: WAT HEEFT JOU BLIJ GEMAAKT?

Wanneer heb jij iets verrassends ontdekt? Deel het hier! Of wanneer heb je een ‘we doen het altijd zo’ veranderd naar een ‘hé, zo kan het ook’? Die lees ik ook graag.

Deel jouw momentje...