‘He, Jaap’, riep mijn buurman tegen me, terwijl hij over de heg leunde. ‘Ik ben net naar de markt geweest en heb verse kibbeling, wil je ook een stukje? Ze zijn nog warm.’

Kijk, daar word ik dus warm van, zo’n onverwacht gebaar waarmee je zomaar iets deelt met iemand anders. Het mooie is, het heeft ook nog eens een vermenigvuldigingseffect. Want ik was daardoor extra vrolijk tegen Evelien, die net naar haar werk ging, en op haar beurt weer een collega blij maakte. Zo krijg je een olievlek van vriendelijkheid. Door dat ene stukje kibbeling.

Delen en vermenigvuldigen, daar gaat het ook om met de Carlosmomentjes. Geef een ander ruimte om mee te genieten van jouw overvloed. Of om jou eens een keer op hun manier te helpen.

Dit is alweer de laatste mail van onze Dertig Dagen Carlosmomentjes Challenge. Dertig dagen lang hebben we elke dag mooie, bijzondere verhalen gedeeld. Je hebt de Carlosmomentjes leren kennen en leren zien. En misschien geef je ze al. Of herken je het als jijzelf of iemand anders een Carlosmomentje krijgt. En hopelijk kun je daar ook echt van genieten.

DE CHALLENGE VAN VANDAAG

Het is wetenschappelijk bewezen dat je hersenen al na 30 dagen een nieuw paadje hebben aangemaakt, een nieuwe verbinding waardoor iets nieuws begint in te burgeren. Maar daarmee ben je er nog niet. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je de Carlosmomentjes blijft geven, delen en vermenigvuldigen? Hoe ga jij dat aanpakken? Noteer het hieronder en vooral: blijf het doen!

Deel hieronder jouw momentje…


PS 1: Het is ook tijd om jezelf een Carlosmomentjes te geven! Beloon jezelf dat je hebt meegedaan en jouw verhalen durfde te delen. Trakteer jezelf op iets lekkers. En laat je gezin, vrienden of collega’s lekker meedelen☺. We horen graag hoe je dat hebt gedaan!

PS 2: Meld je aan voor de Carlosmomentjes-Facebookgroep! Kost niks en je vindt er volop inspiratie en de mogelijkheid om zelf jouw momenten te delen. Fijn als ik je daar weer tegenkom!