Categorie: Iedereen kan het!

Toon uit Aalten heeft sinds 2009 een ernstige spierziekte PLS. De ziekte is progressief waardoor voor hem de laatste jaren alles veel energie kost. Langzaamaan vielen alle functies uit, eerst lopen met een kruk, later in een rolstoel en al gauw kwam daar een scootmobiel bij. Later gevolgd door een electrische rolstoel, toen ook…

Lees meer »

Brigitt
2

We hebben met bewoners een kwis gemaakt.. die we via Whatsapp kunnen spelen, na een avond oefenen met collega’s doen we het zaterdag nog eens over met familie van bewoners en de vrijwilligers… nu er geen bezoek kan komen kunnen we toch iets met z’n alle samen doen!

Susan
2

De Alkmaarse ondernemer Nico Berger wilde na een IC-opname graag iets
doen voor de medewerkers van Noordwest. ‘Als je ziet hoe hard deze
mensen werken, hoeveel passie, liefde en
toewijding ze steken in het verzorgen en verplegen van mensen, dan kun
je daar alleen maar diepe bewondering voor hebben’, zei hij tegen het
Noordhollands…

Lees meer »

Nico
3

Sjef print met zijn 3D printer “earsavers” voor de zorg, een klein plastic hulpmiddel waardoor de mondkapjes niet meer in de oren snijden. Dit doet hij kosteloos, gewoon omdat hij de mensen wil helpen.

Sjef
4

In Wichelen (BE) bracht de vrijwillige brandweer vrijdag een eresaluut aan de medewerkers en bewoners van de woonzorgcentra in de gemeente. Ze applaudisseerden en brachten cadeautjes rond. De slagroom op de taart was de prachtige regenboog die ontstond op het moment van het applaus.

Brandweer Wichelen
3

Feyenoord en zijn aanvoerder Steven Berghuis delen de aanvoerdersband uit aan aanvoerders van de maatschappij. Zo mocht ook het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam een aanvoerdersband in ontvangst nemen voor hun bijdrage aan de strijd tegen het Coronavirus.

Feyenoord
1

Dat ik elke week in deze Corona periode een kaartje of iets anders leuks stuur naar mijn collega. Ik word daar blij van.

Ester
1

De Euromast kleurt rood om alle hulpverleners over de hele wereld een hart onder de riem te steken. Als hoogste gebouw van Nederland deed het mee aan een initiatief met o.a. Empire State Building in New York onder de hashtag #heroesshinebright

De Euromast
1

Quinn werd 2 mei 2 jaar! Jammer genoeg kon hij zijn overheerlijke koekjes niet delen met zijn vrienden vanwege het Coronavirus. Hij bracht zijn koekjes daarom maar naar de IC medewerkers van Spaarnegasthuis, daar hebben ze er flink van genoten.

Quinn
1

Opa Wim is met zijn abonnement normaliter elke dag in de Efteling te vinden. Helaas is het pretpark nu gesloten en mist hij de medewerkers. Dus besloten de medewerkers ansichtkaarten te sturen naar Opa Wim: “Weet dat er geen dag voorbijgaat dat we niet aan je denken, lieve Opa Wim. We…

Lees meer »

Efteling
1

Nike doneert tientallen paren sneakers aan het zorgpersoneel van het UMC. De medewerkers maken nu lange dagen: “Dus een paar comfortabele sneakers is dan heel welkom. Bedankt voor dit mooie gebaar!”

UMC
1

Mijn ouders waren 1 mei 50 jaar getrouwd, wonen apart van elkaar en krijgen normaal eten in het verpleeghuis en via tafeltje-dek-je. Maar ja, bij zo’n mijlpaal hoort toch ook echt lekker eten? Via via kreeg ik de gouden tip om Michelin-chef Jaap Volman van Boompjes restaurant uit Overloon te benaderen. Zonder te aarzelen…

Lees meer »

Marijke
0

Het gaat niet goed met opa Henry, maar door alle omstandigheden konden de familieleden niet bij hem komen. Met hulp van de brandweer konden Chanté en familie afscheid nemen van opa.

Chanté
4

Deze prachtige bloemen werden vandaag bij ons gebracht door de buurmeisjes van de overkant; zo lief.

Tilly
2

Er zijn jongeren die zich tijdens deze quarantaine gaan vervelen. Ze willen naar buiten maar riskeren dan een boete van 390 euro. Mourad haalt deze jongeren over om in plaats van te hangen te helpen. Zo hebben de jongeren wat te doen en dragen ze bij aan de hulpbehoevenden in de stad.

Mourad
0

In deze Gelderse zorginstelling hebben ze een alternatieve vierdaagse georganiseerd. De werknemers hebben een parcours dwars door het gebouw en de tuin uitgezet. Hierdoor blijven de bewoners in beweging en hebben ze, nog belangrijker, veel plezier.

Estinea
2

De kinderen van Arjan zijn er in ieder geval al klaar voor. De leerlingen maakten dit spandoek voor de meester en de juf.

Arjan
0

Mijn momentje…

Ik heb een gedicht geschreven toen ik ‘s ochtends heel vroeg wakker werd en niet meer kon slapen door emoties. Het gedicht gaat over de ernstig meervoudige cliënt/bewoner en begeleider op een nu besmette corona locatie.
Ik ben zelf van mening dat deze groep te weinig gezien wordt binnen de huidige samenleving. En…

Lees meer »

Elise
7

Martine, directeur van een transportbedrijf, zag wat er om haar heen gebeurde en keert voor even terug naar de zorg. Ze helpt nu mee op de IC bij haar oude werkgever Het Groene Hart ziekenhuis.

Martine
1

Deze arts nam zijn viool mee en speelde met Pasen een stuk op de geïsoleerde afdeling van het St. Jansdal Ziekenhuis.

Alexander
4

Toen de demente man, vanwege het Coronavirus, in de ambulance werd gelegd, moest mevrouw maar afscheid nemen… Ondanks dat mevrouw niet ziek was durfde niemand in haar omgeving haar mee te nemen, omdat ze bang waren zelf besmet te raken. Toen besloot Elise, verpleegkundige op het Bravis Ziekenhuis de vrouw…

Lees meer »

Elise
3

Speelgoedbank Almelo deelt 2000 tassen vol met speelgoed boeken en puzzels uit. Deze zijn bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Want juist in tijden van corona is plezier maken belangrijk.

Speelgoedbank Almelo
0

Normaal zou de Ronde van Vlaanderen hier plaatsvinden. Om toch helden op het parcours te zien, nam het Nieuwsblad het initiatief om namen van de zorgmedewerkers op de weg te schrijven.

Het Nieuwsblad
3

Juffrouw Ingeborg breit een poppetje voor al haar 23 leerlingen. Zelfs de haarstijlen komen overeen.

Ingeborg
5

Annet stak de buren een hart onder de riem door haar hulp aan te bieden inclusief paaseitjes!

Annet
1

Het studenthotel in Groningen stak een hart aan voor de zorgverleners van het UMCG.

The Student Hotel
2

Monique startte een inzamelingsactie van ‘zelfgemaakte dingen’ voor eenzame mensen in haar buurt, met dit als resultaat.

Monique
1

Noamy van 4 wil graag voor iedereen zorgen. Daarom heeft ze heel veel mooie bloemen geknutseld en geschilderd voor de mensen waarvan zij vindt dat ze iets extra’s nodig hebben. De oudere buren, haar opa en oma, en zelfs de postbode komt aan de beurt.

Noamy
2

De politie van Hengelo rukte uit om een aanrijding waarbij een 86-jarige vrouw was betrokken. Toen ze in de auto keken zagen ze dat haar paasboodschappen onbruikbaar waren. Dus gingen ze naar de lokale supermarkt waar mevrouw haar boodschappen had gedaan. Ze kregen een volle tas met nieuwe producten gratis…

Lees meer »

Politie Hengelo
1

Onze artsen dragen momenteel een foto van zichzelf op de beschermende pakken die zij dragen. Op deze manier weten de patiënten in Covid-isolatie toch wie er aan het bed staat!

Het LangeLand Ziekenhuis
3

Erik maakte deze harten, gevuld met violen, voor de plekken waar mensen met het Coronavirus worden opgevangen. Zo kunnen ze naar buiten kijken en zien dat er aan ze gedacht wordt.

Erik
3

Henk levert normaal deze werkplekken op festivals. Nu dat deze markt op zijn gat ligt, dachten ze in mogelijkheden en plaatsten deze bij zorginstellingen. Zo kunnen familieleden toch bij hun naasten op bezoek.

Henk
2

Houd vol pa en ma!

Lenie tekende met haar gezin deze tekst voor het huis van opa en oma. Zo zijn ze toch nog een beetje bij elkaar.

Lenie
0

Elke dag vertelt Ankie om 17u ‘stoepverhalen’ aan de kinderen in haar buurt.

Ankie
1

Door de coronamaatregelen mogen aanstaande vaders niet meer bij de echo van hun partner zijn. Het advies van de overheid is om te videobellen, maar dat vonden ze bij Verloskundigenpraktijk VERWACHT! te onpersoonlijk. Daar kunnen de mannen nu via een tv meekijken.

Verloskundigenpraktijk VERWACHT!
2

Zelf al 10 dagen in quarantaine en dan komt een lieve vriendin helemaal van Mierlo naar Eindhoven om een vers Italiaans ijsje te brengen 😍 dat smaakte goddelijk na al die tijd geen smaak te hebben en geen trek. Dankjewel lieve Kristel!

Mireilla
2

Bij de Spar liggen gratis kaartjes om ouderen/de mensen in de buurt of in het zorgcentrum te verblijden met een positief berichtje.

Anne Marie
2

Verpleegster Joke kreeg dit van haar longarts. Bedankt dat we altijd op je kunnen rekenen!

Joke
2

Zo lief. We hebben beiden als ZZPers een moeilijke tijd. Mijn werk is: muziek en zorg. Ik werkte met demente bejaarden, mensen met beperkingen, terminale mensen, kinderen met autisme. Zowat alle werk is weg gevallen. Ook alle optredens. Vandaag kwam een zangleerlinge van me en ze gaf een grote tas…

Lees meer »

Maria
2

Wil’s kleindochter was jarig. Ze bedacht een inventieve manier om toch even haar kleindochter, op gepaste afstand, te feliciteren.

Wil
2

De broodjeszaak van Bram zou zijn 25e jubileumjaar vieren deze maand. Omdat zijn zaak gesloten is besloot hij het te vieren door de Spoedeisende Hulp van het Maasstad ziekenhuis te voorzien van een heerlijke lunch.

Bram
2

In Tilburg werden diverse ‘spelletjes op afstand’ voor ouderencentra georganiseerd. Zo staan de ouderen er niet alleen voor.

Team Carlosmomentjes
2

In dit hotel in Brugge mogen nu 8 dakloze mensen slapen. Dit hotel stelt zijn kamers beschikbaar omdat andere aangelegenheden voor daklozen in België momenteel gesloten zijn.

Hotel Restaurant 't Putje
2

De ouders van Evelien zijn 13 maart opa en oma geworden van Kess. I.v.m. de Corona maatregelen hebben ze hun kleindochter (en natuurlijk dochter en schoonzoon) nog niet vast kunnen en mogen houden. Hoe mooi is het dan dat ze een tafel met stoelen buiten hebben gezet, met daarop een kan…

Lees meer »

Evelien
6

Lonnekes man Walter is ernstig ziek en ligt 110 km verderop in een ziekenhuis. Zijn brandweerploeg stak hem een hart onder de riem door een kaarsje op te steken en hiervan een bericht naar hem te sturen. Zo zijn ze toch (virtueel) bij hem.

Lonneke
2

‘Lieve Anneke, ik hou van jou’

Wil kan momenteel niet bij zijn Anneke zijn. Daarom maakte hij een spandoek en legde die voor het verpleeghuis neer. ❤️

Wil
1

In het ziekenhuis werden bloemen uitgedeeld. Vanaf 7u in de ochtend tot laat in de avond (er kwamen om 3u zelfs nieuwe bloemen), zodat elke dienst een bosje naar huis kreeg.
‘Ik doe mijn werk als verpleegkundige met alle liefde van de wereld maar ben toch wel heel blij met deze vrolijke…

Lees meer »

Wendy
2

Jolanda heeft hartjes gehaakt voor het plaatselijke verzorgingstehuis in haar dorp, zodat ze toch het idee hebben dat ze er niet alleen voor staan ❤️

Jolanda
1

Volgens Tonnie hebben we hoop nodig! En regenbogen staan voor hoop. Het leuke is dat mensen even blijven staan en er contact is met een lach en een zwaai! 💛

Tonnie
1

Wat
mooi, Kay van het bedrijf ByKay dat normaal draagdoeken voor kinderen
maakt, heeft haar hele bedrijf stilgelegd om mondkapjes te maken die
geschikt zijn volgens de richtlijnen van het RIVM. Mensen met een
naaimachine thuis kunnen meehelpen, zij krijgen een werkinstructie en
eventueel geschikte stoffen om mee te werken.

Ohh en de …

Lees meer »

Kay
1

Tweeling Laura en Olivier hebben al veel mensen, die nu niet naar buiten mogen, blij gemaakt met hun tekeningen en wijze spreuken

Laura en Olivier
3

Louise is uren bezig geweest om voor alle bewoners van afdeling ‘t Steegske strijkparel hartjes te maken! De bewoners kozen allemaal hun eigen hartje uit en waren er blij mee.

Louise
3

Zo lief in deze tijd, van de buurtkinderen!

Lijsbeth
3

Dit kregen mijn man en ik vandaag van de buurmeisjes. Geweldig, zo lief!

Tilly
2

Kaarten schrijven voor ernstig zieke patiënten in het UMC Amsterdam.

Esther
4

De meesters en juffen van deze school laten de kinderen weten hoe belangrijk ze voor hen zijn!

Team Carlosmomentjes
4

Carlosmomentje voor de medewerkers van de supermarkten die, naast zorgmedewerkers en onderwijspersoneel, ook het verschil maken. 😍

Marco
1

Het provinciehuis in Den Bosch… Zo mooi!

Hetty
2

Vanmiddag liep ik een blokje om en hoorde muziek: stonden ze te spelen bij het zorgcentrum hier om de hoek💞 Ze speelden het bekende Limburgse nummer ‘Geneet van ut laeve’. Op straat stonden mensen te luisteren en klappen.

Pauline
1

Mijn vriendin kwam ons een tasje fruit brengen vanmorgen. We zijn zelf hier niet fit dus wilden niet naar de winkel gaan, ze bood aan om wat voor ons mee te nemen, zo lief!

Nynke
1

Wij zitten niet stil, wij willen de mensen in de zorg steunen.
Zojuist deze mail naar het Catharina-ziekenhuis gestuurd. “Gratis sushibox”
voor de medewerkers.

“Geachte medewerkers Catharina Ziekenhuis,
Restaurant Fling in Eindhoven is tot minimaal ‪6 april gesloten.
Graag willen wij als bedrijf de medewerkers van uw organisatie een hart onder de riem steken en laten voelen dat wij…

Lees meer »

Restaurant Fling
0

Verpleeghuizen sluiten de deuren voor iedereen, behalve medewerkers. Partners, kinderen vrienden en kennissen van de bewoners, niemand mag meer binnen ter bescherming van deze kwetsbare groep. Wat een impact, wat een verdriet, maar ook begrip.
En dan zie ik dit aan het hek bij de ingang hangen. Wat een…

Lees meer »

Marian
0

Wauw, wat een mooie verrassing bij ons voor de deur! Heel erg bedankt! 🥰

St. Antonius Ziekenhuis
0

Ik werk in de ouderenzorg. Alsof de hele toestand rondom het corona virus nog niet erg genoeg is mogen onze cliënten de komende weken geen bezoek van familie of naasten krijgen. Hierdoor neemt de vereenzaming alleen maar toe onder de ouderen. Daarom laat ik mijn kinderen nu elke dag…

Lees meer »

Joyce
0

Buurman hangt overal briefje op de deur waarin hij hulp aanbiedt ❤
Heb meteen ook mijn nummer gegeven, voor het geval hij veel aanvragen krijgt.

Jorrit
0

Maartje en haar vriendinnen willen graag een handje helpen in deze tijd en bieden hun oppas-ervaring aan. Zo willen zij er voor zorgen dat de mensen in de vitale beroepen gewoon hun werk kunnen blijven doen!

Team Carlosmomentjes
0

Het zijn ongewone tijden in en rond het ziekenhuis. Te midden van de hectiek rondom corona, zagen wij vanmiddag Aram Soeteman (14) en zijn vader Peter uit Alblasserdam neerstrijken op het trottoir voor onze hoofdingang. Nu Aram niet naar school kan, hebben vader en zoon zich ten doel gesteld…

Lees meer »

Albert Schweitzer Ziekenhuis
0

Wat een geweldig initiatief om deze te printen en in jouw buurt op te hangen! Juist in deze moeilijke #Corona tijden moeten we elkaar zoveel mogelijk helpen.

Team Carlosmomentjes
0

Ik zit in een overvolle coupé. Iedereen staart in stilte op zijn of haar mobiel. Opeens haalt een oude vrouw naast me een pepermuntrol tevoorschijn. Ze deelt deze, en vraagt me om de rol verder door te geven.

De sfeer is opeens fantastisch. Zo simpel kan het zijn!

Ian
3

Vandaag met collega Ineke de ‘Blije momenten muur’ op het werk geregeld. Hier kunnen de collega’s hun blije/trotse momenten op kwijt. Toen wij er mee bezig waren werden wij zelf blij en de collega’s die langsliepen werden er ook vrolijk van. De eerste teksten en foto’s hangen er al. Vrolijke groet Jolanda…

Lees meer »

Jolanda
1

Er is een dame van 92 jaar die ongeveer een jaar bij ons woont. Zij heeft geen familie, vrienden en/of kennissen die haar komen bezoeken. Alleen haar voormalige buren komen langs, een homostel dat zich ook over haar geliefde kat heeft ontfermd. Soms smokkelen ze die kat stiekem in een tas mee naar binnen….

Lees meer »

Ineke
2

Een klein gebaar van een onbekende, heeft mij, nu 35 jaar geleden, op gang geholpen om mijn leven, op 18 jarige leeftijd, nieuwe richting te geven na het plotseling wegvallen van beide ouders.

Hij hoorde mijn verhaal, pakte mij bij beide schouders 🙂 en zei: “Ga maar op weg, je kunt het. En mocht je…

Lees meer »

Sanne
3

Sinds korte tijd werk ik op een nieuwe school. Vanmorgen kwam een collega naar mij toe en vroeg of ik in de app groep wilde, samen met enkele andere collega’s. Ze zei” jij bent altijd zo attent en zorgzaam, wil jij bij ons in de lief en leed groepsapp?” . Het voelde als een…

Lees meer »

Ingeborg
0

Mijn man en ik logeren in een klein hotel in Brabant.

Wij zijn 79 en 76 jaar en mijn man is minder valide.

s’Avonds zien wij een nog ouder stel dan wij het hotel binnenkomen en zich melden bij de recepte, allebei met stok en gebogen lopend. Wij zeiden tegen elkaar wat een lief stel en…

Lees meer »

Thea
2

Ik heb een tijd last gehad van paniek aanvallen, dan loop ik altijd weg van de mensen en probeer mijzelf weer rustig te krijgen.
Toen ik 2 jaar geleden weer een paniek aanval had tijdens een kamp, kwam er een voor mij nog niet hele bekende naar buiten, ze hielp mij zover ze kon…

Lees meer »

Geertruida
1

Mijn dochter heeft een nieuwe bikini nodig dus we gaan samen shoppen. Zij ziet allerlei mooie dingen maar het blijft bij de bikini, meer zit er op dit moment niet in en dat weet ze.

Naast mij staat een mevrouw op en vraagt aan mij of ze een rare vraag aan mij mag stellen….

Lees meer »

Firat
3

Ik was op weg naar Istanboel voor een medische ingreep en had een mooi gesprek met de purser van mijn vlucht hierover. Wat een lief mens. Even later kwam ze ook nog eens terug met haar handen vol cadeautjes en deze persoonlijke kaart. Onwijs bedankt crew KLM 1614!

Monique
3

“Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen! Waar vind ik een sociaal leven?’, dat postte de jonge Nadï onlangs op twitter. Ze zat er helemaal doorheen en ondanks dat ze op dat moment maar 4 volgers had en er niets van verwachtte, hebben de reacties haar compleet overweldigd. Maar liefst…

Lees meer »

Kees
3

Vanochtend om 5.45 op het station, krijg ik gewoon van een andere reiziger een kopje koffie. Ik helemaal verbaasd vraag waarom. Heel simpel zegt ze u komt elke ochtend goedgehumeurd binnen, zegt goede morgen en bent aardig tegen de mensen.

Dirk-Jan
3

We hebben onlangs een nieuw huis gekocht. Een hele spannende periode, we verhuisden naar een plek waar we nog niemand kenden. Na een paar dagen flink sjouwen, eindelijk alles overgehuisd. Staat de volgende dag opeens dit bord in onze tuin. Hoe welkom is dat!

Marloes
6

Zo simpel. Vanmorgen vroeg nog wat laatste boodschappen gedaan. Een buitenlands gezin komt de AH binnen. Begrijpen even niet hoe ze een AH boodschappenkar los krijgen. Ik schuif mijn losgekoppelde boodschappenkar naar hen toe. Uit 4 monden tegelijk: Merry Chrismas. 🎅🤶👼

Marja de Bruyn
6

Wie aan de Londense metro denkt, denkt vrijwel meteen aan de zin “mind the gap”. Dit zinnetje wordt elke keer wanneer de metrodeur opent afgespeeld, om mensen bij het uitstappen te waarschuwen dat je ‘op het afstapje moet letten’.

Een oudere vrouw reisde met de metro en werd, nadat ze was uitgestapt, zeer emotioneel “Waar…

Lees meer »

Sam
4

Kus van de Kapster.

Elk jaar maak ik wat kleine Engel hangers met de Kerst. Voor aan je ketting of sleutelbos of tas. Stop die in mijn tas voor de personen die ik tegen kom rond de Kerstdagen om er 1 te geven. Gisteren ging mijn afspraak bij de kapper niet door. Mijn kapster had…

Lees meer »

Marja de Bruyn
3

Al regelmatig gelezen op deze site. Vandaag kreeg ook ik het gevoel van DOEN.
Een meneer stond voor mij bij de supermarkt. Na 4 keer zijn pinpas gebruikt te hebben kon de betaling niet afgerond worden. Hij voelde zich er ongemakkelijk. Grote meneer met een KLM jas aan. Hij zei tegen de cassiere: laat…

Lees meer »

Marja de Bruyn
2

Ik zit in een rolstoel en ging in een attractie in een pretpark. Een medewerker merkte dat de banden van mijn rolstoel slap waren. Toen ik uit de attractie terugkwam, had ze ze snel even voor me opgepompt. Dat is me altijd bijgebleven.

Sanne
2

Ik stond in de supermarkt bij de kassa en voor mij stond een bejaarde man. Er was rundvlees 1+1 pakje gratis op een kortingsbon. Hij had die bon niet bij zich en snapte het ook niet helemaal hoe het ging met zo’n bon. Ik had de kortingsbon nog in mijn zak en heb de…

Lees meer »

Irma
1

Twee weken geleden kwam een dame aan de balie en gaf aan zich te willen inschrijven. Na doorvragen kom ik ‎erachter dat ze bij haar man weg is vanwege haar veiligheid, en kinderen heeft die minderjarig zijn. ‎

Ik heb haar ingeschreven voor huurwoningen, kunnen helpen met een brief naar de ‎belastingdienst voor wijziging postadres,…

Lees meer »

Bastiaan
1

Vandaag iets moois meegemaakt op LAX airport, wachtend om te boarden voor mijn vlucht naar Portland. Een peuter van anderhalf begon te huilen en gooide zichzelf op de grond. De moeder, overduidelijk zwanger van haar tweede wist zich geen raad en ging bij haar kind op de grond zitten en begon ook te huilen.

Lees meer »

Mieke
1

Loop ik vanavond na de business presentatie op de parkeerplaats naar mijn auto. Komt er een jongen naar me toegerend en vraagt mij of ik toevallig naar Veldhoven moet. Zijn vriendin heeft waarschijnlijk een gebroken been opgelopen bij hockeytraining op het veld naast Van der Valk, maar ze zijn net naar het ziekenhuis vertrokken…

Lees meer »

Mieke
9

Mijn moeder viel en raakte gewond toen ze haar afvalcontainer aan de straat wilde zetten . Een medewerker van WaterManagement zag het gebeuren. Sinds die dag brengt hij haar afvalcontainer van de straat terug mijn moeder. Zo mooi, voor hem een klein gebaar maar voor mijn moeder een grote hulp.