Vorige week kwam een mevrouw naar mij toe met de vraag of ze met het trio waarvan zij zangeres is, een repetitie mochten houden in ons hospice waar haar tante was opgenomen. Natuurlijk, graag! Al snel kwamen we tot de conclusie dat we daar niet te lang mee moesten wachten zodat tante het nog mee zou kunnen maken. De tijd haalde ons echter toch nog in; 3 dagen voor het geplande optreden overleed tante. Maar omdat de andere cliënten van het hospice ook uitgenodigd waren, besloot het trio om het optreden toch door te laten gaan. Toen het zover was, bleken er echter maar twee cliënten in staat om er bij aanwezig te zijn. Dat zou toch echt niet gezellig zijn. Wat nu ? Gelukkig is er naast ons hospice een dagopvang voor dementerende ouderen. Een telefoontje was snel gepleegd. “Hebben jullie gasten misschien zin in een gezellige muziekmiddag ?” Nou, daar had men wel oren naar ! Om 13.45 hadden we gebeld en een half uur later zat onze huiskamer vol met zo’n 20 gasten. Voor iedereen was er een lekkere koek bij de koffie, een bonbonnetje erbij, een glaasje fris en nootjes.
En intussen werd er volop meegezongen en genoten de gasten zichtbaar van hun onverwachte uitje. En wij als medewerkers genoten weer van het plezier van de mensen, van de gastvrijheid die we konden bieden en van het feit dat een beetje creatief denken zo goed uitgepakt had.

1
1

Laat een reactie achter, daar worden we blij van!

Eén reactie op “90664c1dd76”

  1. Wat een kippenvel bij het lezen van jullie Carlosmomentje……hoe fantastisch dat ook de buren mochten mee genieten. Toppers , ik ben vereerd jullie collega te mogen zijn ( op 2 manieren 😉 )

Geef een reactie