Een prachtig moment gevangen in één foto.

Bijzonder omdat Jona zijn wens in vervulling ging maar ook voor ons om als ouders erbij te zijn. Op het moment van reis was hij al een jaar aan het vechten tegen de ongrijpbare vijand. Via een verpleegkundige kwamen we op het idee om zijn wens in te sturen naar stichting ambulance wens.

Kees kwam donderdag bij ons thuis en zijn voorstel was; 4 dagen naar Zwitserland om de hoge Alpen nog 1 keer te zien. Na een ziekenhuisopname van 3 dagen waar alles werd gedaan om Jona zo fit mogelijk te krijgen reisden we dinsdag 19 november al af naar Interlaken.

Dankzij de 2 ontzettend lieve, onbaatzuchtige verpleegkundigen en een comfortabele ambulance kwamen we na een dag reizen aan bij het hotel. Wat de 2 dagen in Zwitserland met Jona gedaan hebben is met geen pen te beschrijven maar als ik de glimlach op zijn gezicht nog zie…

Op dag 2 vingen we al een glimp op van de Alpenreuzen waar hij al kennis mee had gemaakt in 2011. Voor een mooi panorama besloot Wouter naar Beatenberg te rijden. Al draaiend en kerend op de weg naar boven leek de mist roet in het eten te gooien, maar op het moment dat we uitstapten op het uitzichtpunt trok de mist even weg en zagen we Jona’s wens in vervulling gaan. Hij liep zelf naar de brancard die al klaarstond en een tel later zaten we naast hem om samen te beleven wat in onze ogen eigenlijk niet meer mogelijk was voor hem.

De reacties op de foto lazen we later en vonden deze hartverwarmend. Wat Jona niet wist is dat we de volgende dag de bergen vanuit een helikopter zouden gaan zien en voordat we weer het dal in reden werd dit nieuws aan Jona verteld. De smile leek niet meer op zijn gezicht te passen..

Dag 3 stond in het teken van de vlucht en aan het begin van de middag stapten we in de rood witte helikopter. Jona kon van dichtbij de besneeuwde toppen zien en bijna aanraken. De wens was meer dan vervult. Op dat moment wisten we niet dat hij nog maar 2 weken kon nagenieten van de vele foto’s en video’s. Jonathan zag zijn volgende bestemming als een Zwitserland maar dan oneindig veel mooier dan op die dag dat hij zijn bergen zag.

Eerder gelezen op Stichting Ambulancewens

0
1
0
1

Laat een reactie achter, daar worden we blij van!

Geef een reactie