Categorie: Zorg

Toon uit Aalten heeft sinds 2009 een ernstige spierziekte PLS. De ziekte is progressief waardoor voor hem de laatste jaren alles veel energie kost. Langzaamaan vielen alle functies uit, eerst lopen met een kruk, later in een rolstoel en al gauw kwam daar een scootmobiel bij. Later gevolgd door een electrische rolstoel, toen ook…

Lees meer »

Brigitt
3

We hebben met bewoners een kwis gemaakt.. die we via Whatsapp kunnen spelen, na een avond oefenen met collega’s doen we het zaterdag nog eens over met familie van bewoners en de vrijwilligers… nu er geen bezoek kan komen kunnen we toch iets met z’n alle samen doen!

Susan
3

De Alkmaarse ondernemer Nico Berger wilde na een IC-opname graag iets
doen voor de medewerkers van Noordwest. ‘Als je ziet hoe hard deze
mensen werken, hoeveel passie, liefde en
toewijding ze steken in het verzorgen en verplegen van mensen, dan kun
je daar alleen maar diepe bewondering voor hebben’, zei hij tegen het
Noordhollands…

Lees meer »

Nico
3

Sjef print met zijn 3D printer “earsavers” voor de zorg, een klein plastic hulpmiddel waardoor de mondkapjes niet meer in de oren snijden. Dit doet hij kosteloos, gewoon omdat hij de mensen wil helpen.

Sjef
4

In Wichelen (BE) bracht de vrijwillige brandweer vrijdag een eresaluut aan de medewerkers en bewoners van de woonzorgcentra in de gemeente. Ze applaudisseerden en brachten cadeautjes rond. De slagroom op de taart was de prachtige regenboog die ontstond op het moment van het applaus.

Brandweer Wichelen
4

Feyenoord en zijn aanvoerder Steven Berghuis delen de aanvoerdersband uit aan aanvoerders van de maatschappij. Zo mocht ook het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam een aanvoerdersband in ontvangst nemen voor hun bijdrage aan de strijd tegen het Coronavirus.

Feyenoord
2

Quinn werd 2 mei 2 jaar! Jammer genoeg kon hij zijn overheerlijke koekjes niet delen met zijn vrienden vanwege het Coronavirus. Hij bracht zijn koekjes daarom maar naar de IC medewerkers van Spaarnegasthuis, daar hebben ze er flink van genoten.

Quinn
3

Nike doneert tientallen paren sneakers aan het zorgpersoneel van het UMC. De medewerkers maken nu lange dagen: “Dus een paar comfortabele sneakers is dan heel welkom. Bedankt voor dit mooie gebaar!”

UMC
1

Het gaat niet goed met opa Henry, maar door alle omstandigheden konden de familieleden niet bij hem komen. Met hulp van de brandweer konden Chanté en familie afscheid nemen van opa.

Chanté
5

In deze Gelderse zorginstelling hebben ze een alternatieve vierdaagse georganiseerd. De werknemers hebben een parcours dwars door het gebouw en de tuin uitgezet. Hierdoor blijven de bewoners in beweging en hebben ze, nog belangrijker, veel plezier.

Estinea
2

Mijn momentje…

Ik heb een gedicht geschreven toen ik ‘s ochtends heel vroeg wakker werd en niet meer kon slapen door emoties. Het gedicht gaat over de ernstig meervoudige cliënt/bewoner en begeleider op een nu besmette corona locatie.
Ik ben zelf van mening dat deze groep te weinig gezien wordt binnen de huidige samenleving. En…

Lees meer »

Elise
7

Martine, directeur van een transportbedrijf, zag wat er om haar heen gebeurde en keert voor even terug naar de zorg. Ze helpt nu mee op de IC bij haar oude werkgever Het Groene Hart ziekenhuis.

Martine
1

Deze arts nam zijn viool mee en speelde met Pasen een stuk op de geïsoleerde afdeling van het St. Jansdal Ziekenhuis.

Alexander
4

Toen de demente man, vanwege het Coronavirus, in de ambulance werd gelegd, moest mevrouw maar afscheid nemen… Ondanks dat mevrouw niet ziek was durfde niemand in haar omgeving haar mee te nemen, omdat ze bang waren zelf besmet te raken. Toen besloot Elise, verpleegkundige op het Bravis Ziekenhuis de vrouw…

Lees meer »

Elise
3

Brigitta riep mensen op vergeetmenietjes te doneren voor de lokale zorginstelling. Iedere bewoner werd zo verrast met een bloemetje en ‘een hart onder de riem.’

Brigitta
0

Onze artsen dragen momenteel een foto van zichzelf op de beschermende pakken die zij dragen. Op deze manier weten de patiënten in Covid-isolatie toch wie er aan het bed staat!

Het LangeLand Ziekenhuis
3

Erik maakte deze harten, gevuld met violen, voor de plekken waar mensen met het Coronavirus worden opgevangen. Zo kunnen ze naar buiten kijken en zien dat er aan ze gedacht wordt.

Erik
3

Henk levert normaal deze werkplekken op festivals. Nu dat deze markt op zijn gat ligt, dachten ze in mogelijkheden en plaatsten deze bij zorginstellingen. Zo kunnen familieleden toch bij hun naasten op bezoek.

Henk
2

Een prachtig moment gevangen in één foto.

Bijzonder omdat Jona zijn wens in vervulling ging maar ook voor ons om als ouders erbij te zijn. Op het moment van reis was hij al een jaar aan het vechten tegen de ongrijpbare vijand. Via een verpleegkundige kwamen we op het idee om zijn wens in te…

Lees meer »

Jona
1

Door de coronamaatregelen mogen aanstaande vaders niet meer bij de echo van hun partner zijn. Het advies van de overheid is om te videobellen, maar dat vonden ze bij Verloskundigenpraktijk VERWACHT! te onpersoonlijk. Daar kunnen de mannen nu via een tv meekijken.

Verloskundigenpraktijk VERWACHT!
2

Verpleegster Joke kreeg dit van haar longarts. Bedankt dat we altijd op je kunnen rekenen!

Joke
3

De broodjeszaak van Bram zou zijn 25e jubileumjaar vieren deze maand. Omdat zijn zaak gesloten is besloot hij het te vieren door de Spoedeisende Hulp van het Maasstad ziekenhuis te voorzien van een heerlijke lunch.

Bram
2

In Tilburg werden diverse ‘spelletjes op afstand’ voor ouderencentra georganiseerd. Zo staan de ouderen er niet alleen voor.

Team Carlosmomentjes
2

In het ziekenhuis werden bloemen uitgedeeld. Vanaf 7u in de ochtend tot laat in de avond (er kwamen om 3u zelfs nieuwe bloemen), zodat elke dienst een bosje naar huis kreeg.
‘Ik doe mijn werk als verpleegkundige met alle liefde van de wereld maar ben toch wel heel blij met deze vrolijke…

Lees meer »

Wendy
2

Jolanda heeft hartjes gehaakt voor het plaatselijke verzorgingstehuis in haar dorp, zodat ze toch het idee hebben dat ze er niet alleen voor staan ❤️

Jolanda
1

Volgens Tonnie hebben we hoop nodig! En regenbogen staan voor hoop. Het leuke is dat mensen even blijven staan en er contact is met een lach en een zwaai! 💛

Tonnie
1

Wat
mooi, Kay van het bedrijf ByKay dat normaal draagdoeken voor kinderen
maakt, heeft haar hele bedrijf stilgelegd om mondkapjes te maken die
geschikt zijn volgens de richtlijnen van het RIVM. Mensen met een
naaimachine thuis kunnen meehelpen, zij krijgen een werkinstructie en
eventueel geschikte stoffen om mee te werken.

Ohh en de …

Lees meer »

Kay
1

Wat een geweldige verrassing dat ik op 7-2 bij de bruiloft van onze zoon kon zijn

Ik ben niet zo goed meer in namen, maar ik vond het geweldig dat jullie Jaap en Ineke, helemaal vanuit Rotterdam en Utrecht ,deze dag voor mij mogelijk wilden maken.

De hele middag en avond hebben jullie aan mijn zij…

Lees meer »

Henk en Ankje
0

Mooi Carlosmomentje van onze werkgever voor alle medewerkers van zorginstelling Lyvore

Anne Marie
0

Wat doe je als je op de markt bloemen verkoopt, maar de markten niet doorgaan vanwege het coronavirus? Daar bedacht bloemist Magendans een oplossing voor. “Wij willen met onze bloemen zorgmedewerkers een hart onder de riem steken voor het geweldige werk wat zij verrichten.” En zo arriveerden 750 bossen bloemen…

Lees meer »

Team Carlosmomentjes
0

‘Ik ga beter worden, zodat ik je nieuwe kamer kan zien’, herhaalde onze ernstig zieke moeder keer op keer toen ze nog in het ziekenhuis lag. Eenmaal thuis, toen duidelijk werd dat de ziekte niet meer tegen te houden is, leek een bezoek aan het nieuwe appartement van mijn zus onmogelijk geworden. Drie steile…

Lees meer »

Tessa
0

‘Lust u een ontbijt op bed?’ vraag ik. Mevrouw knikt blij. ‘Ja dat zou wel fijn zijn’. 

‘Ik ga het regelen voor u’. Ik help mevrouw wat omhoog en zet het bedtafeltje klaar. De afstandsbediening van de tv ligt erop. ‘Wilt u de tv aan?’ ‘Ja fijn dan heb ik wat te kijken’ zegt ze.

‘Tot…

Lees meer »

Sam
1

Mijn momentje was tijdens een eetmoment op mijn werk. Een client die niet meer voldoende grip had om een lepel vast te houden, hield mijn hand vast terwijl ik de lepel vasthield. Zo kon hij toch zelf zijn tempo van eten bepalen. Heel leuk om te zien 😊

Angelina
1

‘Mag Joris komen?’

De man kijkt me smekend aan. Hij gaat de komende dagen dood, dat heb ik hem net verteld, wat overigens weinig verbazing wekt bij hemzelf of zijn familieleden. De laatste dagen is zijn lichamelijke conditie ongekend rap ineen gestort en zelfs de minst ervaren geneeskundestudent zou de terminale fase van het leven…

Lees meer »

Sander
2

Er is een dame van 92 jaar die ongeveer een jaar bij ons woont. Zij heeft geen familie, vrienden en/of kennissen die haar komen bezoeken. Alleen haar voormalige buren komen langs, een homostel dat zich ook over haar geliefde kat heeft ontfermd. Soms smokkelen ze die kat stiekem in een tas mee naar binnen….

Lees meer »

Ineke
2

Mijn moeder van 84 jaar en kan haar handen niet goed gebruiken. Iedere zaterdag ga ik haar helpen met douchen en doe ik haar haren weer netjes in de krul. Mijn moeder is altijd erg dankbaar, dat weet ik en dat voel ik. Afgelopen zaterdag week ik even af van ” ons ritme”…

Lees meer »

Ingeborg
0

Nadat ons zoontje is geboren na 37 weken zwangerschap, waarvan we 20 weken wisten dat hij niet levensvatbaar zou zijn. Overleed hij in mijn armen. Vanuit het ziekenhuis kregen we ‘privé zusters’ toegewezen.
Na onze eerste nacht samen in de kamer, mijn man kreeg ook een bed bij het koeltebedje van onze zoon. Kwam…

Lees meer »

Anjella
0

Van mijn geboorte tot mijn 7de levensjaar heb ik 12 keer in het ziekenhuis gelegen. Tot driemaal toe stond ik met één voet aan de andere zijde en één voet hier nog op aarde.

Iedere keer dat ik naar het ziekenhuis moest stortte mijn wereldje in. Als mijn ouders op bezoek kwamen zei ik dikwijls…

Lees meer »

Pascale
7

Robert is een kinderarts in Ohio. Naast operaties tekent Robert graag stripfiguurtjes. Op een dag besloot hij dit te combineren en de uitkomst is hartverwarmend. “Het is heel erg stressvol voor een familie wanneer je kind een operatie ondergaat” beschrijft een moeder wiens dochter net is geopereerd.

“Als ouders probeer je er niet teveel van…

Lees meer »

Robert
0

‘Hey meneer, hoe is het met u?’ vraag ik voorzichtig. Meneer begint te huilen, hij verzet zich tegen zijn tranen maar het lukt hem niet om deze in te houden.

‘Godverdomme!’ zegt hij, snikkend en met zijn handen voor zijn ogen. Ik ga naast hem zitten op de bedrand. Ik weet niet wat ik moet…

Lees meer »

Tommie
0

Met een lach en een traan denk ik ook terug aan alle Carlosmomentjes in mijn werk als ergotherapeut. Ik had een jongen in behandeling met een dwarslaesie door een ongeval. Stoer type, werkte in de bouw, tatoeages. Op een vrijdag zat hij er he-le-maal doorheen, hoe moest dat nu verder met zijn leven? Ik…

Lees meer »

Jacqueline
1

Er was een tumor geconstateerd bij mij oorspeekselklier. Hij drukte tegen mijn aangezichtszenuw aan, dus ik moest een complexe operatie krijgen. Lange wachtlijsten bij het meest gespecialiseerde ziekenhuis, ik ging op zoek naar een gekwalificeerde chirurg. Ik vond zijn email adres, mailde hem en ik mocht een paar dagen later bij hem langskomen. Hoe…

Lees meer »

Pascale
1

De kaakchirurg die mijn zoon hielp op de SEH op oudejaarsavond en daarna naar huis bracht omdat er geen taxi te krijgen was.

Mieke
1

Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen is elkaars nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing hiervoor. Je kunt tegen elkaar aankruipen, elkaars hand vasthouden of samen naar mooie muziek luisteren. Maarten van der Weijden kwam langs in het medisch centrum Leeuwarden om het door de stichting…

Lees meer »

mcl
1

De verpleegkundige die de hele tijd op de OK ,mijn hand vasthield, het heeft mij écht geholpen

Esther
0

De verpleegkundige en arts die mijn man lieten meegaan tot aan de operatietafel zodat ik met een lach op mijn gezicht onder narcose kon gaan en mijn angst kon vergeten.

 

Kym
0

De anesthesist die me aankeek en tegen de gynaecoloog zei: “geef me nog twee minuten, dan probeer ik het nog een keer” waardoor ik de geboorte van mijn zoon bewust meemaakte.

Swanny
0

Gister is mijn vriendin geopereerd aan de tumor. Wat me diep heeft ontroerd is de chirurg die, voor ze onder zeil ging, haar arm vasthield en er de hele tijd over aaide. Dat is zo lief, zo díep menselijk, dat ik bij deze alle artsen van NL wil bedanken. Jullie maken het verschil.

Eva
0

Mijn Carlosmoment was toen onze verpleegkundige in het ziekenhuis ervoor zorgde dat mijn te vroeg geboren kindje aan de beademing naar mij op de volwassen IC kon komen zodat ik een uur lang mijn kind voor de eerste keer kon vasthouden! Voor moeder en kind goud waard!!
😊
👍

Claudine
0

Geweldig Carlosmomentje van de verpleegkundige die onlangs in het holst van de nacht ervoor zorgde dat we als ouders (tegen de regels in) allebei mochten slapen bij onze 14-jarige dochter op de IC toen zij kritiek lag na een hersentumoroperatie. Dit betekende enorm veel voor ons en onze dochter.

Metje
0

#levedeverpleegkundige die vlak voor de curettage op mijn bed kwam zitten en drie kwartier ruimte heeft geboden aan mijn diepe rouw en verdriet. En me zo rustig de OK in hielp
♥️

Marjolein
0

Zus kreeg stamcellen. Werd accuut misselijk, overgeven, rillen. De verpleegkundige bleef al die tijd bij haar. Toen wij haar na afloop bedankten voor haar goede zorgen, zei ze: het was mij een eer om voor je te zorgen.

Erietta
0

Dankbaar voor de verpleegkundige van de nachtdienst die bij mij bleef zitten op de verkoeverkamer, omdat ik bang was vanwege mijn slechte gehoor.

Pauline
0

De verpleegkundige die gewoon bleef toen haar dienst erop zat bij de intensive care van het UMC. Bij het overlijden van mijn zoon. En met ons naar het mortuarium mee ging.

Bram
0

Leve de verpleegkundige die ons na het overlijden van onze dochter in het ziekenhuis liet overnachten zodat we niet s’nachts thuis zouden komen in een leeg en koud huis.

Jolijn
0

Ik werk met plezier in de zorg, omdat ik elke keer, als ik op mijn werk aankom ontroerd raak. Door Henri. Henri is er altijd. Hij roept en zwaait al als hij mijn auto ziet. En dan lacht hij. En ik glunder. Mijn dag kan niet meer kapot. Ik zie geluk in een kwetsbaar…

Lees meer »

Antoinnette
0

Als het even kan, ga ik met onze bewoners (met een meervoudige handicap) gewoon lekker naar buiten. Toen er een keer sneeuw lag zijn we een grote sneeuwpop gaan maken, met sneeuwballen gooien en op het ijs gaan staan. Omdat ze dat vaak niet zien en voelen, zijn dat echt mooie momenten: stap voor…

Lees meer »

Dorien
0

12 jarig meisje ontwikkelt de Medi Teddy. Dat is toch veel leuker? Kijken naar een beer in plaats van een infuus?

Ella Casano heeft een ongeneeslijke ziekte. Door haar ziekte moet ze vaak aan een bloedinfuus en vond de infuuszakjes met medicijnen, bloed en andere inhoud maar eng. Ze merkte dat meer kinderen hier last…

Lees meer »

Ella
23

Samen met een leerling verzorgende een mevrouw met een halfzijdige verlamming meegenomen naar het zwembad. Het was jaren geleden dat zij gezwommen had. Prachtig moment.

Marian
1

Teun (20) organiseert gratis silent disco en andere ‘geluksmomentjes’ voor ouderen met dementie. Hij was 17 toen hij voor het eerst een verpleeghuis binnenliep. Hij ontdekte dat mensen met dementie veel herkenbaarheid vinden in muziek. Nu organiseert hij silent disco’s voor de ouderen. En wat houdt hij er zelf aan over? “Ik krijg…

Lees meer »

Teun
12

IC verpleegkundige Cor de Koning speelt, als er even tijd is, voor zijn zieke patiënten. Prachtig!

Jeanette
1

Gek eigenlijk. Neurochirurg Paul Depauw staat zowat dagelijks met de meest moderne apparatuur te opereren in het Elisatbeth-TweeSteden Ziekenhuis. Hij gebruikt 3D-endoscopie voor kijkoperaties in de rug en de hersenen maar om een patiënt op de operatietafel te leggen, moeten ze met vijf man sjouwen en tillen.

Het was…

Lees meer »

Paul
1

De badkamer (mijn eerste klant)

Daar ging ik dan, op weg naar mijn eerste klant. Naar een man die onder meer te kampen had met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Hij vertelde me over zijn ziekte, maar ook dat hij belangrijk dingen begon te vergeten. Hoe dat hem beangstigde. Hij vertelde me over…

Lees meer »

Vera
2

Mevrouw Bekker (86) vindt het erg mooi dat de zorg bestaat en is dankbaar voor de momenten dat mensen tijd voor haar nemen.

Bekker
2

Mijn Carlosmomentje was tijddens mijn eerste werkjaar als verpleegkundige op de oncologie. Ik was bij een slecht nieuws gesprek van een lieve jonge dame. Het nieuws was echt slecht. Ze had niet lang meer. Ik heb met hen meegehuild en ze aangeraakt, gesteund. Na haar overlijden kreeg ik van haar kinderen een kaart dat…

Lees meer »

Marlous
2

Mijn moeder is sinds kort opgenomen in een zorginstelling. Het gaat redelijk, maar ze zegt zich vaak eenzaam te voelen. Mijn oplossing hiervoor, is dat ik een kussen heb laten maken met de foto van mijn vader erop. Een groot succes, hij ligt nu samen met haar in bed en ze vertelt er hele…

Lees meer »

Saskia
2

Samen met mijn zus naar muziek luisteren voor haar uitvaart. We overlegden welke muziek zij mooi vond en of ik hetzelfde gevoel had bij bepaalde nummers.

Tinie
1

Ik lag in het ziekenhuis, best wel saai. Alleen er kwam toen een clown en toen raakte ik wel opgevrolijkt

Yusef
0

Avond4dgse gelopen met bewoners uit het verzorgingstehuis. De mevrouw die ik meenam in haar rolstoel gaf steeds aan zo te genieten van het buiten zijn. Ze vertelde bijna nooit buiten te komen. Zij was heel blij en daar werd ik dan weer gelukkig van!

Ineke
2

Deze infuuscovers met superheldenlogo’s erop worden gebruikt in een kinderziekenhuis in Brazilië. De covers zijn ontwikkeld in samenspraak met artsen en verpleegkundigen, voldoen aan alle eisen en zijn makkelijk schoon te maken. Tegen een kind wordt dan gezegd: “jij bent een superheld en wij hebben voor jou een supermedicijn”.
Want genezing begint bij geloof…

Lees meer »

Team Jaap Bressers
3

De kinderen in dit ziekenhuis mogen in een wel heel bijzondere CT-scan. Dit is toch veel leuker dan gewoon een wit apparaat?

En hij is ook nog eens goedkoper dan een normale CT scan zonder stickers. Tachtig procent van de scan’s bij kinderen bleek te mislukken: kinderen zijn angstig en bewegen dan teveel. Totdat iemand…

Lees meer »

Team Jaap Bressers
14

Deze tandartsen en assistenten maken patiënten blij door het nuttige met het aangename te combineren. Waarom heeft niet iedere tandarts deze mondkapjes?!

Team Jaap Bressers
13

Dementerende ouderen hebben vaak moeite met het terug vinden van hun eigen voordeur in een verzorgingstehuis. Het lijkt allemaal zo op elkaar. De oplossing? Een foto maken van hun oude voordeur en op groot formaat op hun nieuwe voordeur plakken. Veel minder verdwalende mensen en een echt thuis gevoel.

Jaap
3

Geweldig, kinderen die voor een operatie naar het ziekenhuis moeten niet via een saai ziekenhuisbed naar de operatiekamer brengen, maar in deze fancy elektrische autootjes. Veel leuker en het maakt de komende operatie minder spannend.

Miris
1

Mijn vader kreeg op 9 september 2010, die dag zal ik nooit vergeten, een fietsongeluk. Ten gevolge van zijn ongeluk heeft hij ruim 13 dagen in coma gelegen. Hij werd kunstmatig in leven gehouden, iets wat hij zelf absoluut niet wilde, dat wisten we zeker. Mijn vader was 80, maar een levensgenieter, sportief en…

Lees meer »

Nicoline
0

Deze week, na een lange periode van afwezigheid ivm een operatie, weer een halve dag op mijn werk. Ik sta boventallig ingepland, en heb er zin in om mijn ‘extra paar handen’ vandaag te laten wapperen. Deze extra tijd wil ik gebruiken voor dat beetje meer aandacht die mijn collega’s en ik altijd graag…

Lees meer »

Eefje
0

Een patiënt op de praktijk is geen voorstander van medicatie. Aangezien ik dit al wist ben ik ook meer ingegaan op haar leefstijl (voeding, beweging enz). Ze vertelde mij al bij een diëtiste te zijn geweest, maar had hier volgens eigen zeggen niets aan gehad. Toch wilde ik weten wat ze zoal at. Zo…

Lees meer »

Evelien
1

Duobed
In het hospice is het mogelijk dat naasten van gasten blijven slapen op de kamer van de gast. Er wordt dan een extra bed op de kamer geplaatst. Je bent dan in dezelfde kamer, maar nog niet ‘echt’ bij elkaar.
Hoe mooi zou het zijn als de gast samen met zijn partner of…

Lees meer »

Christel
1

De Tovertafel Original.
Lichtprojecties verleiden ouderen met dementie tot sociale interactie en brengen hen op speelse manier in beweging.
Een helder moment, een herinnering die opdoemt, een onverwacht grapje. Het zijn schaarse geluksmomenten voor mensen met dementie, maar ze zijn des te waardevoller. In de latere fasen kunnen mensen met dementie in hun schulp…

Lees meer »

Mieke
0

In het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam is er onderzoek gedaan bij kinderen met brandwonden. Deze soort wond blijkt één van de meest pijnlijke verwondingen te zijn. Wat hielp? Muziek op de afdeling! Live of opgenomen, beide schijnt te helpen. Door de prettigere sfeer en afleiding, bleken kinderen zelfs minder pijnstilling nodig te hebben. Klein…

Lees meer »

1

Mijn Carlosmomentje van gisteren was een telefonisch momentje. Ik werd teruggebeld door de zorgverlenende instantie die de behandeling van mijn zoon op zich gaan nemen. En toen de dame aan de telefoon hoorde dat we al bijna 2 jaar wachten op zorg, heeft ze meteen een intakegesprek geregeld in plaats van dat we daar…

Lees meer »

Miriam
1

Jaap en Gerda leefden voor en met elkaar tot het allerlaatste moment.

Jaap (89) en Gerda (83) Karsemeijer zijn gisteren samen begraven in Woerden. Zoals ze dat het liefste wilden. “De liefde tussen mijn ouders en de drang om samen te zijn waren heel groot”, vertelt dochter Mary Hesselink (58)
Ondanks de afnemende gezondheid van…

Lees meer »

Mary
15

Zo simpel kan het zijn!
Wanneer je tenminste één keer bent geopereerd, dan herken je de situatie vast wel. Je ligt op een hoog bed met wieltjes er onder. Een arts stelt zich voor en draagt een operatiekapje op zijn hoofd. Hij of zij zegt een naam, die je door alle spanning weer vergeet.

Lees meer »

Mieke
1

Patiënt wakker aan beademing, kan niet praten, maar wil mijn hand niet loslaten.
Pijn? Nee, schudt ze.
Benauwd? Nee, schudt ze.
Bang? Nee, schudt ze.
Dan vraag ik: Wilt u gewoon even mijn hand vasthouden?
Ja, knikt ze geestdriftig.
Ben er maar even bij gaan zitten

Anna
2

Er liep vandaag een dame op leeftijd in de winkel, haar rollator piepte nogal. Toen ik ging kijken zag ik dat een wieltje scheef stond. Ik heb achter even wat gereedschap gepakt om het wieltje weer recht te zetten. Ze vroeg of ik meteen even de handvatten recht wilde zetten, want de ene kant…

Lees meer »

Mick
4

Dankzij de lieve papa van collega Yvonne kan een cliënt na zijn CVA toch weer genieten van een zachtgekookt eitje zonder dat zijn dopje wegschuift. Ik hou van deze mensen.

Marianne
4

VOORJAARSVAKANTIE NIET VOOR IEDEREEN VANZELFSPREKEND! Toch veel blije koppies afgelopen dinsdagavond bij Sophia TV & Evenementen! Hoe we kids in het ziekenhuis die niet op vakantie kunnen toch blij kunnen maken? Met speciale gasten, veel kadootjes en twee gekke presentatoren. We een hele leuke, lange en supergezellige tv-show gemaakt waar ze in een gemiddelde…

Lees meer »

Wim
3

Mijn Carlosmomentje. Tijdens de ochtend zorg van een cliënt met een afasie, probeerde ik door middel van vragen stellen te achterhalen of cliënt van muziek hield en waar cliënt dan naar luisterde. Het bleek dat cliënt vroeger veel naar muziek van Fats Domino luisterde, op mijn mobile spotify aangezet en op zoek gegaan naar…

Lees meer »

Angelique
2

Deze knutselheld heeft voor mij en andere rollers een veilige rolstoelplank gemaakt, zodat ik in mijn eigen dorp lekker ontspannen naar de bioscoop kan. Geen nekklachten meer van voor de eerste rij plaatsnemen of met mijn neus naar voren op een schuine helling plaatsnemen. Hulde! 😁

Jaap
2

Als medewerker welzijn voor een familie waarvan de man op de afdeling woonde een feest mogen organiseren voor hun gouden bruiloft. Familie was zo dankbaar en bracht bloemen voor mij. Op de foto waar de hele familie op stond, stond ik bij. Omdat ik “deel” was van hun leven op dat moment. Bij het…

Lees meer »

Liesbeth
1

Lieber Jaap! Ich weiß nicht ob du das liest aber ich möchte dir sagen, dass ich dich so gut verstehe. Erstens habe ich als Krankenschwester auch schon ein paar wirklich tolle, berührende, herzerwärmende Momente mit Patienten gehabt! Nicht nur einmal habe ich festgestellt, dass nicht nur die Medizin alleine sie gesund macht. Zweitens war…

Lees meer »

Simone
1

Een bewoner die stervende was, durfde niet naar bed, bang dat hij dan zou overlijden. Hij durfde niet los te laten. Samen de familie gebeld om afscheid te nemen. Daarna heb ik hem in bed geholpen en hebben we nog even zitten praten. Die nacht is hij rustig ingeslapen.

Marian
0

Gisteren werd mijn moeder 82 jaar, helaas ligt ze ook al 8 weken in het ziekenhuis. De verpleegsters hadden slingers opgehangen in de kamer waar ze lag, toen ze later naar een andere kamer verplaatst werd hebben ze óók de slingers voor haar verhangen. Zo lief van die jonge dames om daar voor te…

Lees meer »

Fieneke
0
Die ene patiënt - Erwin Kompanje

Dit is de allerlaatste nacht dat ze samen kunnen zijn, wist klinisch ethicus Erwin Kompanje over een comateuze patiënt en haar vriend. Hij liet een tweepersoonsbed van het ziekenhuisbed maken en zei: 'Aai haar, zoen haar, dit is je laatste kans.' Het deed hem voorgoed realiseren: elke nacht met je geliefde kan de laatste zijn.

Geplaatst door de Volkskrant op Zondag 7 januari 2018
Featured Video Play Icon

Een heel bijzonder Carlosmomentje: nog één keer tegen je vrouw aan kunnen liggen

Jaap
0

Zo wordt een saai bezoekje aan radiologie wel erg leuk, als het ambulance personeel je trakteert op een overheerlijke appelflap van de lekkerste bakkerij van Nijmegen! 😀 #omdathetkan

Mieke
0

Een patiënt die een slecht eetpatroon had, heb ik geholpen om weer zin in eten te krijgen door de partner af en toe mee te laten eten.

Joke
0

leuk einde van drukke werkweek en begin van 1e vrije weekend deze maand .. kom je bij de laatste client, die toevallig jarig is vandaag, staat er een glas fris met een gebakje voor je klaar. krijg je te horen, mededank zij jou kan ik vandaag mijn verjaardag nog vieren alsjeblieft dik verdiend

Rolinde
0

Dat een bewoner mij vastpakte en bedankte voor de fijne dag. Dit betekende veel voor mij en de bewoner.

Karin
0

Elke dag een Carlosje voor mij Sinds donderdagnamiddag ben ik opgenomen in het ziekenhuis voor een ingreep. Sinds krijg ik elke dag een WhatsApp-telefoontje van mijn kinderen. Ze vragen niet ‘mama gaat het’ neen ze vertellen hoe hun dag is geweest en wat hun plannen zijn. En tonen ze nog hele roedel aan knuffeldieren…

Lees meer »

Inge
0